FANDOM


Oona Eila Marjaana Kiviranta on kuvitteelinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Oonaa on näytellyt syksystä 2007 lähtien Sara Lohiniva. Aiemmin häntä ovat näytelleet Anni Weppling, Linnea Lindström ja Wilhelmiina Seppä vuosina 2004–2006. Hän esiintyy sarjaan perustuvassa elokuvassa Nightmare – painajainen merellä, joka sai ensi-iltansa loppuvuodesta 2012, sekä toisessa osassa joulukuussa 2014.

Oona on Kari Taalasmaan ja Laura Kivirannan teini-ikäinen tytär. Hänellä on Sauli-niminen velipuoli. Sauli on muuttanut Australiaan, mutta lähettää Oonalle toisinaan kortteja, joissa hän kertoo kuulumisiaan. Hänen isänpuoleiset isovanhempansa ovat Ulla ja Seppo Taalasmaa sekä äidinpuoleinen isoäiti Eila Kiviranta. Oonan äiti on mielisairaalassa.

Vuonna 2007 Oonan näyttelijä vaihtui, koska Oona oli kasvanut teini-ikäiseksi. Hän asui alun perin äitinsä kanssa Pihlajakadulla, mutta muutti samaan rappuun, jossa myös hänen isoisänsä Seppo asuu. Nuorempana Oona oli ainakin hetkellisesti kiinnostunut hevosista, ja vanhempana häntä kiinnostivat japanilainen kulttuuri sekä manga. Oonalla on rastat ja persoonallinen tyyli.