FANDOM


Onni ”Tale” Taalasmaa on kuvitteelinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Tale esittää yhtä pääosaa kesällä 2013 nähdyssä spin-off-sarjassa Young Man, Cash Man.

SyntymäEdit

Onnin äiti Elina Taalasmaa haaveili pitkään lapsesta. Yhden keskenmenon ja monen yrityksen jälkeen Elina luuli lapsen jäävän vain haaveeksi. Elinalla oli yhden illan suhde Tuomo Tervajoen kanssa. Tuomo oli tällöin vielä naimisissa Salla Laitelan kanssa. Pian Elina huomasi olevansa raskaana ja kertoi asiasta Tuomolle, joka ei halunnut olla yhteydessä lapseensa. Elina muutti raskauden ajaksi Tampereelle velipuolensa Karin luokse. Onni syntyi Tampereella, mutta muutti pian syntymänsä jälkeen Pihlajakadulle.

Onnin muutettua äitinsä kanssa Pihlajakadulle myös Tuomo alkoi kiinnostua lapsestaan ja kertoikin Sallalle olevansa Onnin isä. Elina seurusteli hetken myös Ossi Puolakan kanssa, joka toimi hetken Onnin isäpuolena. Pari erosi, koska Ossi ei ollut valmis isäksi. Elina ja Tuomo lähentyivät Onnin myötä ja päätyivät naimisiin. Pian perhe muutti takaisin Tampereelle. He kävivät vierailemassa Pihlajakadulla Karin ja Noora Aution häissä.

TaleEdit

Onnin ollessa teini-ikäinen, Elina sai töitä Göteborgista. Onni päätti jäädä Suomeen ja muuttaa vaarinsa Sepon luokse. Tuomo ja Seppo sopivat, että Onni saa jäädä asumaan Pihlajakadulle, mutta ongelmien ilmetessä Onni muuttaa vanhempiensa luokse Göteborgiin. Teini-ikäisellä Onnilla on lempinimi ”Tale”, joksi häntä kutsutaan.

Ihastus IidaanEdit

Tale on ihastunut koulukaveriinsa Iida Mustoseen, joka seurusteli Janne Haukkalan kanssa. Yhteisen tanssiharrastuksen parissa Tale ja Iida ystävystyivät. Päästäksen lähemmäs Iidaa, Tale valehteli tälle olevansa homoseksuaali. Iida sai tietää Talen huijauksesta, minkä vuoksi kaksikon välit huononivat. Sepon vaimon Helena Kuulan pojan Sebastian Vuorelan ja Iidan äidin Maria Mustosen mentyä naimisiin Tale ja Iida ystävystyivät jälleen. Marian jouduttua onnettomuuteen Iida muutti Taalasmaille asumaan.

SiruEdit

Siru Honkanen on Talen hyvä ystävä. Tale auttoi Sirua tämän karattua nuorisokodista. Siru on ihastunut Taleen, muttei ole saanut myönnettyä sitä. Tale onkin käyttänyt Sirua valetyttöystävänään tehdäkseen Iidan mustasukkaiseksi. Kokemattomuuden vuoksi Tale ja Siru päättivät harrastaa seksiä. Seuraavana päivänä Siru halusi tavata Talen, joka olikin lähtenyt äitinsä syntymäpäiville Göteborgiin kertomatta Sirulle mitään.

Talen palatessa Pihlajakadulle hän sai tietää Sirun lähteneen uuteen sijoituskotiin Kyyjärvelle. Tale kohtasi Sebastianin pojan, Elias Vikstedtin joka päätyi asumaan Talen huoneeseen.

MatleenaEdit

Tale ja Matleena Rintala tapasivat ensimmäisen kerran rappukäytävässä, kun Matleena oli tullut tapaamaan siskoaan Cindyä. Aluksi Matleena oli arkaluontoinen Talea kohtaa, sillä hän kuului vielä silloin isänsä uskonlahkoon. Myöhemmin Matleena muutti Cindyn ja Ossin luokse, ja he ystävystyivät Talen kanssa. Myöhemmin he alkoivat seurustella. Tale olisi tahtonut päästä pian Matleenan kanssa sänkyyn, mutta Matleena kertoi ettei ole valmis vielä seksiin. Kerran Matleena ja Helena yllättivät Talen itsetyydytys-puuhista.

Tale oli kyllästynyt odottamiseen, ja kaverinsa Jannen avustuksella hän tutustui erääseen Neaan, jonka kanssa he harrastivat seksiä ostoskeskuksen WC:ssä. Tale sai Nealta satiaisia, jotka hän tartutti Matleenaan heidän harrastettua seksiä Cafe Moosen salahuoneessa. Sieltä ne tarttuivat vielä myöhemmin Heidille, joka harrasti seksiä siellä Jirin kanssa. Sen takia Jiri meni Taalasmaille sättimään Talea tapahtuneesta, ja Talen petos Matleenaa kohtaan tuli julki. Tämä johti parin eroon. Myöhemmin heidän välinsä taas sähköistyivät, kun Matleena lupasi auttaa Talea tekemään muiden kouluprojekteja. Aluksi Matleena piti vääränä tehdä rahasta muiden projekteja, mutta lopulta hän liittyi mukaan koulubisnekseen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.