FANDOM


Kari Matias Taalasmaa on fiktiivinen hahmo suomalaisessa televisiosarjassa Salatut elämät. Kari on Ulla ja Seppo Taalasmaan esikoispoika sekä Elina Taalasmaan velipuoli. Hän oli mukana sarjassa vuonna 1999, sekä vuodesta 2001 vuoteen 2004. Tämän jälkeen Kari oli poissa sarjasta vuosina 2004–2007, lukuunottamatta syksyllä 2005 tekemäänsä vierailua, kun hänen tyttärensä Oona oli pudonnut hissikuiluun ja joutunut sairaalaan.

Kari palaa sarjaan keväällä 2014. Kari nähdään myös tulevassa NM2 -elokuvassa joulukuussa 2014.

Elämä PihlajakadullaEdit

Sarjan alkaessa Kari oli vankilassa, koska hän oli pahoinpidellyt miehen joka oli yrittänyt raiskata Elinan. Karin paras ystävä oli Aleksi Salin, joka oli mukana pahoinpitelyssä. Karin päästyä vankilasta hän ja Aleksi perustivat autokorjaamon, Taalasbiilin, jonne Seppo tuli toimitusjohtajaksi. Yrityksen perustamista varten Ulla lainasi Karille ja Aleksille rahaa hänen ja Sepon lottovoitosta.

Kari oli masentunut, ja hän yritti itsemurhaa. Aleksi kuitenkin ehti pelastaa ystävänsä. Kari ja Aleksi aikoivat matkustaa meriteitse ulkomaille, mutta Aleksin isä Jukka Salin oli tahallaan piilottanut Aleksin passin. Näin Kari lähti yksin matkaan.

Palattuaan Pihlajakadulle Kari seurusteli muun muassa Laura Kivirannan kanssa. Samoihin aikoihin hän kuitenkin tapaili Katja Vainiota. Lauran kanssa Kari sai esikoistyttärensä Oonan. Näihin aikoihin Karilla oli ongelmia huumerikollisten kanssa, ja häntä uhkasi vankilatuomio. Hän kuitenkin selvisi ehdonalaisella, ja tuomioistuimen vaatima sakkorangaistus hylättiin Lauran ansiosta. Hän myös työskenteli Talotaikureiden toimitusjohtajana hetken aikaa sekä portsarina Club Geelissä. Geelin oltua myynnissä, Kari olisi halunnut ostaa sen, ja hän pyysi lainaa Ullalta. Ulla oli ehtinyt myös luvata Sepolle lainaa antiikkikauppaa varten, joten Karin haaveet klubista unohtuivat.

Karin ja Lauran suhde alkoi rakoilla, kun Kari haikaili Katjan perään. Myöhemmin Kari muutti Katjan kanssa Tampereelle vuonna 2004. Syksyllä 2005 Kari vieraili Pihlajakadulla, kun Oona oli pudonnut hissikuiluun. Tämän seurauksena Oona muutti Karin ja Katjan luokse Tampereelle.

Keväällä 2007 Kari palasi Pihlajakadulle lyömällä Tuomo Tervajokea, joka oli kohdellut Elinaa huonosti. Elina suivaantui tästä. Kari jäi asumaan Sepon luokse, sillä hänen ja Katjan suhde oli ohi. Myös Oona muutti Helsinkiin äitinsä Lauran luokse takaisin. Kari lorvaili pitkän aikaa, kunnes Seppo palkkasi hänet huoltomieheksi Talotaikureihin. Siinä ohessa Kari teki autovarkauksia Sebastian "Stuba" Vuorelalle yhdessä Romeo Aron kanssa. Ennen pitkää he jäivät kiinni, ja kertoivat poliiseille Stubasta. Stuba oli pitkään vihainen kaksikolle.

Kun Helena Kuula oli yrittänyt passittaa Karin ja Romeon vankilaan kostoksi siitä että he vasikoivat Stubasta poliiseille, alkoi mies vihata tätä. Hän ei voinut hyväksyä Sepon ja Helenan suhdetta, ja vihoittelikin pitkään näille kahdelle. Myöhemmin Kari kuitenkin hyväksyi Helenan.

Kari seurusteli Noora Aution kanssa, jolla on HIV-tartunta. Kosiessaan Nooraa tämä suostui kihlaukseen, mutta pian Kari tuli katumapäälle ja perui kihlauksensa Nooran kanssa. Pari meni uudestaan kihloihin, ja pian Noora odotti kaksosia. Toinen lapsista menehtyi häissä saadussa keskenmenossa ja toinen myöhemmin sairaalassa. Noora päätti paeta Afrikkaan vanhempiensa luo. Tämän jälkeen Karilla oli seksisuhde Isabella Holmin kanssa, josta seurasi seurustelusuhde.

Noora tuli takaisin siskonsa Juulian hautajaisiin. Tällöin Kari tajusi todelliset tunteensa, ja suhde Isabellaan päättyi. Noora ei kuitenkaan voinut aloittaa Karin kanssa suhdetta, ja hautajaisten jälkeen hän palasi Afrikkaan. Tämän lisäksi Helenan poika Sebastian ärsytti Karia, koska hänellä oli suhde Isabellaan. Kari turhautui, ja hän aloitti rappiollisen elämän; hän irtisanoutui Talotaikureista, muutti Jarkko Peltosen tyhjään asuntoon ja ryyppäsi päivät pitkät. Tilanne muuttui, kun Noora tuli käymään kenialaisen adoptiolapsensa Benjaminin kanssa Suomessa hoitamassa adoptiopapereita. Kari ja Noora lähentyivät uudelleen, ja Benjaminista tuli Karille tärkeä. Kari päätti kosia Nooraa. Noora vastasi kosintaan myöntävästi, ja Kari päätti muuttaa Nooran, Benjaminin ja Oonan kanssa Keniaan.

RakkauselämäEdit

Laura KivirantaEdit

Karilla ja Laura Kivirannalla on yhteinen tytär Oona. Kari ja Laura ovat eronneet ja tällä hetkellä Laura istuukin vankimielisairaalassa. Kari ja Laura olivat myös hetken kihloissa. He eivät kuitenkaan menneet naimisiin, koska Laura rakastui Aaro Vaalanteeseen.

Katja VainioEdit

Ennen suhdettaan Laura Kivirantaan Karilla oli suhde Katja Vainioon. Kari ja Katja muuttivat Oonan kanssa Tampereelle Karin erottua Laurasta. Myöhemmin he kuitenkin erosivat.

Maarit SalinEdit

Kari on muutamia kertoja harrastanut Maaritin kanssa seksisuhteita, useinmiten silloin kun Karia on ahdistanut tai hän on kokenut pettymyksiä.

Noora AutioEdit

Kari seurusteli valokuvaaja Noora Aution kanssa. Karin saadessa tietää Nooran HIV:stä, hän tuli vihaiseksi eikä halunnut olla tekemisissä naisen kanssa. Myöhemmin pari palasi yhteen ja Noora olikin jo raskaana Karille. Kari tajusi, että nyt hänelläkin voi olla HIV. Hän jätti naisen taas, mutta he kuitenkin palasivat yhteen. He olivat menossa naimisiin, kunnes alkoi juuri ennen vihkimistä tuntea kouristusta vatsassaan. Pari ei mennyt naimisiin Nooran joutuessa sairaalaan. Heille tulossa olevista kaksosista toinen menehtyi. Pian Noora sai toisenkin keskenmenon ja pari erosi, jonka jälkeen Noora lähti Afrikkaan. Noora palasi Suomeen siskonsa Juulian hautajaisiin, jolloin Kari tajusi rakastavansa Nooraa. Noora ei kuitenkaan lämmennyt ja palasi Keniaan. Toisella kerralla Noora tuli adoptiopoikansa Benjaminin kanssa Suomeen ja muutti väliaikaisesti Taalasmaille asumaan. Kari ja Noora rakastuivat uudelleen, päättivät mennä naimisiin ja muuttaa lapsineen Keniaan.

Isabella HolmEdit

Karilla ja Isabella Holmilla oli seksisuhde ennen vakiintumista. He välttelivät toisiaan kunnes sen viimein tunnustivat. Aiemmin he eivät tulleet toimeen saman katon alla. Pian he kuitenkin alkoivat seurustella. Oona Kiviranta ei hyväksynyt isänsä suhdetta Isabellaan, koska Isabella on Oonan poikaystävän Miron äiti. Miro ja Oona eivät hyväksyneet heidän suhdettaan, mutta pikkuhiljaa he totuttautuivat asiaan. Kari jätti Isabellan tämän Oonalle tekemien katalien juonien takia.

LuonneEdit

Karin mielestä naiset ovat nirppanokkia. Hänen lempiruokiaan ovat muun muassa makkara ja perunamuusi sekä lihapullat persikoiden kera. Kari ei osaa käyttää suunkäytön hienostuneempaa puolta. Hän onnistuu lähes aina ärsyttämään läheisiään vitseillään. Kaikkia Karin joskus hyvinkin röyhkeä käytös ei lainkaan miellytä. Kari tykkää tyttökalenterin selailusta ja sohvalla lepäämisestä oluen kanssa. Eräässä jaksossa Kari avasikin olutpullon harjanvarrella.

TyyliEdit

Karilla on yllään usein farkut ja jonkunlainen tavallinen arkipaita. Ulkona Kari käyttää usein joko ruskeaa nahkatakkia tai farkkutakkia sekä Talotaikureiden työhaalareita ja siihen kuuluvaa lippalakkia tai pipoa.

TyöelämäEdit

Kari ei ole pahemmin opiskellut, eikä hänellä ole mitään tutkintoa. Kari oli töissä Talotaikureissa, kunnes irtisanoi itsensä. Sebastian Vuorela otti hänen paikkansa Talotaikureissa. Ennen Talotaikureita Kari työskenteli Aleksi Salinin kanssa omistamassaan autokorjaamo Taalasbiilissä sekä Club Geelin portsarina. Työttämänä ollessaan Kari on muun muassa varastanut autoja, kaupannut huumeita sekä tehnyt pikkurikoksia. Kari on käväissyt kokeilemassa myös muiden Pohjoismaiden työmarkkinoita.

Karin paluuEdit

Keväällä 2014 Kari oli juovuksissa keittiössä, josta Ulla ja Tale hänet löysivät. Hän oli palannut Pihlajakadulle Nooran kanssa tulleiden ongelmien vuoksi.

NM2 Edit

Kari nähdään tulevassa NM2 -elokuvassa joulukuussa 2014.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.