FANDOM


Joonatan Sievinen on kuvitteelinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hahmo oli sarjassa mukana vuosina 2007-2010, mutta palasi takaisin syksyllä 2011. Joonatan esitti myös yhtä pääosaa Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta.

Joonatan on Lasse Sievisen veljen Leon ja tämän vaimon Riitan poika. Joonatan on kotoisin Pohjois-Karjalasta, Nurmekselta. Joonatan on KatrinHelinAnnikan, Jirin ja Severin serkku. Joonatan muutti aikoinaan Lassen ja Paulan luo, koska häntä kiusattiin isänsä homoseksuaalisuuden takia. Joonatan kävi yläasteen loppuun Helsingissä ja meni lukioon. Lukion jäätyä kesken Joonatan hankki itselleen töitä kuntosali Kehotuksesta. Hän alkoi harrastaa kehonrakennusta ja käytti steroideja.

Myöhemmin Joonatan palasi lukioon, mutta lopetti uudelleen lähtiessään rekkakyydillä Norjaan mennäkseen töihin öljynporauslautalle. Matkan oli alun perin tilannut itselleen Jiri Viitamäki, mutta Joonatan lähti salaa hänen puolestaan.

Ennen kuin Joonatan tapasi Juulia Aution, hän oli ehtinyt seurustella Sofia Salinin ja Oona Kivirannan kanssa. Juulian kuoltua Kentaurin räjähdyksessä Joonatan aloitti seurustelun Heidi Aaltosen kanssa, mutta suhde päättyi Joonatanin lähdettyä Norjaan.

Joonatan palasi sarjaan marraskuussa 2011. Poliisit toimittivat Joonatanin vieroitusklinikalle, jossa myös Peppi Puolakka oli. Joonatan paljasti Pepille olevansa pahasti koukussa steroideihin. Joonatan ja Peppi tukivat toisiaan. Sosiaalityöntekijä Anni Vatanen auttoi Joonatanin pois pakkohoidosta. Anni ystävystyi Sievisen perheen kanssa, mutta paljastui Aaro Vaalanteen ja Eero Vanalan äidiksi. Aaro ja Anni sieppasivat Severi Sievisen, joka kuitenkin onnistuttiin palauttamaan kotiin.

Jirin ja Heidin eron jälkeen Heidi ja Joonatan viettivät iltaa ja päätyivät humaltuneina harrastamaan seksiä. Heidi ei muistanut tapahtuneesta mitään, mutta Joonatan myönsi seksin. Heidin ja Pepin raskaustestit sekoittuivat, jolloin Heidi luuli olevansa raskaana. Todellisuudessa Peppi oli raskaana Sergei Kuulalle. Heidille ja Joonatanille totuus selvisi vasta ultraäänitutkimuksessa.

Myöhemmin Joonatan on päätynyt harrastamaan seksiä useita kertoja Cindyn kanssa, ja eräällä kerralla Ossi huomasi heidät suutelemassa Amadeuksessa. Joonatan lupasi Ossille pysyä erossa Cindystä, kunnes Ossin ja Cindyn eron jälkeen päätyivät he uudestaan harrastamaan seksiä, ja talon nuoriso näki heidät lähes alastomina tultuaan Rintaloille. He eivät kuitenkaan vielä ole aloittaneet mahdollista seurusteluaan. Ossi on ollut mustasukkainen Cindystä hänen ja Heidin suhteen aikana. Myöhemmin Joonatan ja Cindy virallistivat suhteensa, Ossi ja Heidikin tahoillaan hyväksyivät uudet suhteet.

RakkauselämäEdit