FANDOM


Jenni Susanna Vainio (ent. Puolakka ja Sirén, 13. lokakuuta 1972 Lempälä – 2013 Helsinki) oli kuvitteelinen hahmo MTV3-kanavan saippuasarjassa Salatut elämät. Hahmo oli mukana sarjassa vuosina 1999-2001, 2002-2011 sekä syksystä 2012 maaliskuuhun 2013 asti. Jennillä oli sarjassa pisimpään ollut naispäärooli.

Jenni poistui sarjasta ensimmäisen kerran vuonna 2001 näyttelijän äitiysloman myötä. Tuolloin Palevaara ei ollut vielä varma, haluaisiko enää jatkaa sarjassa äitiysloman jälkeen. Palevaara kuitenkin palasi sarjaan vuonna 2002 ja hänen raskautensa kirjoitettiin myös Jennille, joka oli poissaolonsa aikana synnyttänyt poikalapsen. Seuraavan kerran Jenni poistui näyttelijän omasta tahdosta marraskuussa 2011. Jenni palasi sarjaan jälleen 28. syyskuuta 2012 esitettävässä jaksossa, jossa hän soitti Cindylle puhelun. Jenni nähtiin sarjassa jälleen lokakuussa 2012, jolloin selvisi Jennin olleen Saksassa. Jenni oli naimisiin mentyään vaihtanut sukunimensä Siréniksi. Jenni poistui sarjasta lopullisesti maaliskuussa 2013, kun Kuulan perhettä ahdistellut Heiskanen ampui vahingossa Sepon sijaan Jennin.

PerheEdit

Jenni varttui Lempäälässä siskonsa Katjan ja vanhempiensa Birgitta ja Iiro Vainion kanssa. Nuorena Jenni muutti siskonsa kanssa Helsinkiin, jossa he asuivat tädiltään vuokraamassa asunnossa. Jennillä on poika Niko, jonka Jenni synnytti ollessaan Saksassa vankilassa Toni Veijalaisen aiheuttamien velkojen vuoksi. Jenni on ollut naimisissa Nikon adoptioisän Ami Vainion kanssa, mutta liitto päättyi eroon. Sen jälkeen hän meni naimisiin Ossi Puolakan kanssa, mutta suhde päättyi eroon Ossin muistinmenetyksen takia. Jenni päätyi parisuhteeseen Ossin lääkärin Miika Mäkelän kanssa. Suhde kuitenkin päättyi Miikan palattua yhteen entisen vaimonsa Katariinan kanssa. Ossin muistin palauduttua tämä ja Jenni palasivat yhteen. Jenni kuitenkin ihastui ministeri Asko Erkkilään, jolloin Jennin ja Ossin suhde päättyi. Ministerin ja Jennin suhdetta vaikeutti se, että Asko oli edelleen naimisissa vaimonsa Mintun kanssa. Suhteen tultua julki Askon puolue kehotti Jenniä eroamaan, sillä tämä olisi poliittinen uhka Suomelle. Vaikea suhde päättyi eroon ja Asko palasi vaimonsa luokse.

Myöhemmin Jenni palasi yhteen Ossin kanssa ja pari meni uudelleen naimisiin. Myöhemmin Ossi jätti Jennin ihastuttuaan juuri syntyneen poikavauvansa äitiin Cindy Rintalaan. Kostoksi Ossin teosta Jenni vaihtoi vastasyntyneet Cindyn sekä Isabella Holmin ja Sebastian Vuorelan poikavauvat keskenään. Alexander Holmin joutuessa sairaalaan leikkaukseen sydänsairauden vuoksi, Jenni kertoi totuuden Cindylle. Jenni ja Cindy lähtivät Porissa järjestetyiltä kosmetiikkamessuilta Helsinkiin. Matkalla pari pysähtyi huoltoasemalle, minkä aikana Jenni piiloutui Cindyltä. Cindy jatkoi matkaansa ilman Jenniä. Huoltoaseman pihaan ajoi auto, jonka kyytiin Jenni nousi.

Jennin paluu ja kuolemaEdit

Lähes vuoden kuluttua Jennin katoamisesta tämä soitti Cindylle ja ilmoitti palaavansa Pihlajakadulle. Jenni oli Saksassa ja ilmoitti toimistossa alaiselleen tahtovansa mahdollisimman nopeasti Helsinkiin firman lentokoneella. Selvisi, että Jennin uusi sukunimi oli Sirén. Jennin saavuttua Helsinkiin häntä oli vastassa sama henkilö, joka kuskasi hänet pois Porista vauvojenvaihdon paljastuttua Cindylle. Kyseinen henkilö paljastui Kalle Laitelaksi.

Jenni pyyteli Ossilta anteeksi aiheuttamaansa vahinkoa. Ossi luuli Jennin pahoittelevan yllättävää lähtöään, ja Jennikin tajusi Ossin olevan tietämätön vauvojenvaihtotapauksesta. Cindyn ja Matleenan palattua kotiin he kohtasivat Jennin Ossi Junior sylissään. Jenni vaati saada tietää, miksei Cindy ole kertonut vauvojenvaihdosta. Jenni sai tietää, että Cindyn ja Ossin biologinen lapsi, Alexander Holm, on kuollut.

Myöhemmin Cindyn työpaikalla Jardin DaySpassa Jenni ilmoitti Cindylle ja Pepille olevansa Span uusi omistaja. Pian paljastui, että Jennin puoliso Patrick oli kuollut ennen kuin Jenni saapui Suomeen. Jenni oli täten vaihtanut sukunimensä takaisin Vainioksi. Jenni oli järkyttynyt Patrikin kuolemasta ja lievien mielialahäiriöiden vuoksi käveli unissaan. Jenni toipui, mutta joutui oikeudenkäyntiin syytettynä lapsien vaihdosta. Jenni oli valmistautunut menemään vankilaan, mutta yllättyi oikeuden määrättyä hänet pelkästään rahallisiin korvauksiin.

Kalle ja Katariina olivat järjestäneet Jennille piristystä kutsumalla tämän siskon, Katjan, Pihlajakadulle. Baarissa Jenni kiinnostui tapaamastaan Anders-nimisestä miehestä. Seuraavana päivänä Jenni ja Anders sopivat treffit. Sisarukset lähtivät ostamaan Jennille illallismekkoa. Ulko-ovella Jenni joutui Kuulan perhettä ahdistelleen Heiskasen vahinkolaukauksen uhriksi. Jenni sai surmansa luodista, joka oli tarkoitettu ammuttavaksi Seppo Taalasmaata kohti.

TyöelämäEdit

Jennin ensimmäinen työpaikka sarjan aikana oli hänen miesystävänsä Aki Nikkisen tarjoama paikka tarjoilijana kahvila Barbaarissa. Myöhemmin Jenni kokeili mallinnuraa, mutta joutui hankaluuksiin, kun Akin entinen vankilakaveri Pertti ”Vemmu” Pihlaja alkoi häiriköidä häntä. Vankilasta päästyään Jennin lyhytaikainen miesystävä Ville Paananen järjesti Jennille työpaikan keittiövälineiden esittelijänä, jolloin hänet tunnettiin nimellä ”Miss Keittiö”. Työ oli kuitenkin kiireistä ja siihen liittyi paljon ulkomaille matkustamista, mikä oli este Nikon näkemiselle. Tämän takia Jenni joutui jättämään pestin. Jenni jatkoi tarjoilijana Barbaarista Kentauriksi vaihtuneessa kahvilassa, jonka omistajana toimi Ken Ojala. Työhönsä kyllästynyt Jenni pyrki ravintolapäälliköksi, mihin Ken ei kuitenkaan suostunut. Jennille tuli väliaikainen ero Amista, kun tämä kuuli Jennin viettäneen yön Heikki Ratilan kanssa. Jenni yritti saada Amin takaisin itselleen ostamalla Irma Halosen avulla kahvilan Keniltä. Jenni osti Irman osuuden kahvilasta tämän lähdettyä Kyprokselle tyttärensä Anna-Maijan ja lapsenlapsensa Tanelin kanssa. Myöhemmin Jenni joutui myymään talousongelmien vuoksi puolet kahvilasta Isabella Holmille. Kun Kentauri räjähti vioittuneen kaasuhellan aiheuttaman kaasuräjähdyksen vuoksi, Jenni joutui työttömäksi. Tämän jälkeen Jenni työskenteli kosmetologina majatalo Amandassa toimivassa Jardin Day Spa -kauneushoitolassa, kunnes muutti pois Suomesta. Kun hän palasi, selvisi että hänen uusi aviomiehensä oli ostanut Span hänelle häälahjaksi.

AsuntoEdit

Jenni asui Pihlajakadulla toisessa kerroksessa olevassa asunnossa. Sarjan alussa Jenni asui siellä siskonsa Katjan kanssa tätinsä vuokralaisena; asuntoon otettiin alivuokralaiseksi myös Toni Veijalainen. Jennin oltua vankilassa Jennin ja Katjan täti myi asunnon Camilla Mustavaaralle, mutta Jenni, Katja ja Niko saivat jatkaa asumista asunnossa. Katjan muutettua Tampereelle Ami muutti Jennin elämänkumppaniksi. Jennin ja Amin erottua asunnossa on asunut Jennin miesystävä Eero Vanala, mutta suhde päättyi eroon. Kuvioihin palannut Aaro tekeytyi Eeroksi ja poltti Jennin asunnon. Niko lähti teini-ikäisenä pois Pihlajakadulta opiskelemaan matematiikkaa. Huonosti yksin viihtyvä Jenni otti alivuokralaiseksi Isabella Holmin. Kentaurin räjähdyksen jälkeiset erimielisyydet johtivat siihen, että Jenni heitti Isabellan ulos asunnosta. Uusi asuinkaveri löytyi pian Sara Polvijärvestä, joka kuitenkin osoittautui huijariksi ja Jenni ajoi hänetkin pois asunnostaan. Jennin poistuttua Pihlajakadulta Katariina Mäkelä otti asuntoon Sebastian Vuorelan ja Elias Vikstedin, ja asunto remontoitiin. Palattuaan Pihlajakadulle Jenni asui asunnossa kuolemaansa saakka.

Rooli sarjassaEdit

Jenni oli sarjan alussa yksinkertainen nuori nainen, joka oli usein työtön ja varaton, eikä aina pystynyt maksamaan itse vuokraansa vaan joutui usein lainaamaan siskoltaan. Jenni oli myös erotettu koulusta, koska hän ei ollut suorittanut riittävästi kursseja. Jenni panosti paljon ulkonäköönsä ja miehiin. Jenni joutui useamman kerran pettymään miesten torjuessa hänet tai käytettyään häntä hyväksi. Myöhemmin Jenniä kasvatti vastuuntuntoisemmaksi Nikon syntyminen ja Kentaurin omistajuus.

HenkilösuhteetEdit

Romanttiset suhteetEdit

 • Aki Nikkinen: seurustelusuhde, päättyi eroon
 • Erik Ekholm: suhde, päättyi eroon
 • Valtteri Elovirta: yksipuolinen ihastus
 • Toni Veijalainen: seurustelusuhde, päättyi Tonin kuolemaan, suhteesta syntyi Niko
 • Ami Vainio: seurustelusuhde, myöhemmin avioliitto, päättyi eroon
 • Eero Vanala: seurustelusuhde, päättyi eroon
 • Rafael Aro: seurustelusuhde, päättyi eroon
 • AP Isola: seurustelusuhde, päättyi eroon
 • Miika Mäkelä:seurustelusuhde, päättyi eroon
 • Asko Erkkilä: seurustelusuhde, päättyi eroon
 • Ossi Puolakka: avioliitto, päättyi eroon
 • Patrick Sirén: avioliitto, päättyi Patrickin kuolemaan
 • Andres Lampela: yhden illan suhde (Sopivat toiset treffit juuri ennen Jennin kuolemaa)

YstävyyssuhteetEdit

 • Silja Salin: ystävä, jolle Jenni antoi neuvoja miesten suhteen.
 • Miia Laitela: ystävä, jolle Jenni antoi neuvoja miesten ja abortin suhteen.
 • Paula Sievinen: ystävä, jonka kanssa he jakavat mieshuolia ja antoivat toisilleen lapsenkasvatusvinkkejä.
 • Isabella Holm: ystävä, jonka Jenni otti alivuokralaiseksi. Jenni kuitenkin heitti Isabellan ulos kodistaan tämän syyttäessä tätä Kentaurissa sattuneesta räjähdyksestä.
 • Cindy Rintala: ystävä ja työkaveri, ystävyys kuitenkin päättyi Jennin tunnustaessa vaihtaneensa Cindyn ja Isabellan lapset synnytyssairaalassa.
 • Kalle Laitela: hyvä ystävä
 • Katariina Mäkelä: hyvä ystävä
 • Liisa Salo: ystävä