FANDOM


Ismo LaitelaEdit

Ismo Kalervo Laitela on fiktiivinen suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät. Mukana hän on ollut sarjan alusta asti, vaikka varsinaisesti hänen ensiesiintymisensä tapahtuikin vasta sarjan toisessa jaksossa (26. tammikuuta 1999). Hänestä on tullut yksi sarjan tukipilareista, joka nauttii sarjan fanien keskuudessa suurta suosiota. Seppo Taalasmaan poistuttua sarjasta syksyllä 2013 Ismo on sarjassa pisimpään mukana ollut henkilöhahmo.

LuonneEdit

Ismo on luonteeltaan äkkipikainen, minkä vuoksi hän on joutunut pulaan kerran jos toisenkin. Välit lapsiin ovat aina olleet huonot. Ismo on pahoinpidellyt lapsiaan useasti sarjan alkuaikoina. Ismo asuu yhä Pihlajakadulla Helsingissä. Tällä hetkellä hän asuu entisessä Kaukovaarojen asunnossa. Ismo on elämässään toiminut ainakin mainosalalla, Snow Teamin toimitusjohtajana sekä yksityisyrittäjänä pitäen Ismon valinta -lähikauppaa. Hän on myös ollut talonmiehen pestissä sekä yökerho Geelin ovivahtina. Työ päättyi, kun hän pahoinpiteli asiakkaan klubin ulko-ovella, koska asiakas puukotti Ismoa.

Loppusyksystä 2006 Ismo ajautui nettipokerin pariin ja tätä kautta kokeilemaan taitojaan myös muissa uhkapeleissä. Tämä johti vakavaan peliriippuvuuteen ja vararikkoon, josta päästäkseen Ismo muun muassa panttasi Tanja Jääskeläiselle ostamansa timanttikorvakorut, varasti Ulla Taalasmaan kihlasormuksen ja ryösti Taalasmaiden asunnon. Jäätyään kiinni teoistaan Ismo joutui jättämään Pihlajakadun taakseen. Hän oli tovin aikaa asunnoton, mutta palasi sittemmin Pihlajakadulle ja ryhtyi naisystävänsä Tanjan taloudellisella avustuksella Stellans-kauppaketjun myymäläpäälliköksi.

PerheEdit

Ismolla on kaksi lasta, Kalle ja jo kuollut Miia avioliitostaan Liisa Laitelan kanssa. Molempien välit Ismoon olivat huonot, sillä Ismo ei sopeutunut rooliinsa yksinhuoltajaisänä, ja hän muun muassa alkoi lyödä lapsiaan. Kun Kalle kertoi olevansa homoseksuaali, Ismon oli vaikea hyväksyä sitä, ja hän heitti Kallen ulos asunnosta. Armeijakaan ei hänen mukaansa ”sopinut” homoseksuaaleille, mutta hänen mielipidettään uhmaten Kalle astui palvelukseen. Siellä hän tapasi tulevan poikaystävänsä yliluutnantti Kuisma Savolaisen. Ismolle suhde oli kova pala, eikä hän edes Kuisman pelastettua hänen henkensä hyväksynyt sitä täysin. Kallen ja Kuisman polku johti lopulta Brasiliaan, jossa he asuivat yhdessä yli kymmenen vuotta. Kevään 2012 päätösjaksossa Kalle palasi Suomeen Ismon luo, ja Ismo otti poikansa avosylin vastaan. Kallen pikkusisko Miia kuoli aivokasvaimeen, ja hänet haudattiin Helsinkiin.

Ismo ja Liisa lupautuivat hoitamaan Severi Sievistä siksi aikaa, kun Lasse on etsimässä Paulaa tämän karattua mielisairaalasta. Severi ja Ismo eivät tule lainkaan toimeen keskenään. Severi kiusasi Ismoa jatkuvasti, ja lopulta huijasi Ismon lyöneen tätä, minkä takia Lasse palasi takaisin Suomeen.

25. marraskuuta 2009 esitetyssä jaksossa 1 833 Ismon vaimo Salla Laitela kertoi Ismon syntyneen Enossa vuonna 1951. Sarjassa Ismo on tosin muutaman kerran aiemminkin maininnut olevansa sieltä kotoisin.

MuutaEdit

31. toukokuuta 2010 esitetyssä 12. tuotantokauden päätösjaksossa Ismo jäi moottorikelkan alle ollessaan hiihtoretkellä jäällä SeponHelenanIsabellanSebastianin ja silloisen naisystävänsä Leean kanssa. Ismo joutui sairaalaan, ja hänen pernansa leikattiin pois. Kesti aikansa ennen kuin Ismo toipui onnettomuudesta. Myöhemmin selvisi, että kelkkailija oli Heiskanen, jonka tarkoituksena oli ajaa Isabellan yli.

Huhtikuussa 2013 Ismo kävi terveystarkastuksessa sekä hakemassa tarvittavat rokotteet tulevaa häämatkaa varten. Hän valitteli Katariinalle kipuja niskassa ja kaulassa, jotka hän huomasin sen jälkeen kun Lasse kolkkasi hänet lapiolla. Katariina huomasi Ismon imusolmukkeiden turvotusta, ja Ismo sai lähetteen syöpätutkimuksiin. Lääkäri otti koepalan Ismon imusolmukkeista, ja lähetti ne tutkittavaksi. Ismolla todettiin pian tutkimusten jälkeen imusolmukesyöpä.

RakkauselämäEdit

Kristiina PohjonenEdit

Ismon avioliitto ensimmäisen vaimonsa Liisan kanssa oli ilmeisen onnellinen, ja he saivat kaksi lasta. Monen vuoden liitto tuli kuitenkin päätökseensä Liisan menehdyttyä pitkään sairastamaansa syöpään. Ismo jäi syvästi kaipaamaan vaimoaan, eikä hän ole päässyt täysin yli Liisan kuolemasta. Miia-tyttären kuolema oli ikävä muistutus kauan sitten kuolleesta vaimosta. Vuonna 2001 Ismo näki Liisan mielessään ja jutteli tälle. Liisa tällöin kehotti Ismoa jatkamaan eteenpäin. Vuoden 2009 syksyllä Liisa nähtiin vilaukselta Salatuissa elämissä, kun Ismo oli vaipunut hypnoosiin hypnoterapeutin ansiosta. Liisan oma sukunimi oli Kumpulainen. Vuonna 2013 selvisi, että Liisa onkin elossa. Ja Käyttää nykyään nimeä Kristiina Pohjonen. Hän asuu nykyään Hämeenlinnassa 17-vuotiaan tyttärensä Sanni Pohjosen kanssa. Ismo joutui kolmiodraamaan, kun hän oli ihastunut Kristiinaan ja Helenaan. Hän näki jopa unenki heistä. Kevään 2014 viimeisissä jaksoissa Ismo suuteli Kristiinaa ja Amandassa Helenaa.  

IhastuksetEdit

Ismon rakkauselämä on ollut lähes yhtä onnetonta kuin hänen perhe-elämänsäkin. Liisa-vaimon kuoltua hän eli pitkään ilman naisseuraa, mutta lopulta rohkaistui taas tapailemaan uusia naisia. Ihastus Jukka Salinin entiseen vaimoon Maaritiin johti yhteen yhteiseen yöhön, mutta Maarit oli yhä rakastunut entiseen mieheensä, eikä aikonut tyytyä Ismoon. Pieni romanssinpoikanen Pamela Johanssonin kanssa oli yhtä tyhjän kanssa, vaikka tarjosikin hetken lohdun Ismon elämään. Sittemmin Ismo on ollut ihastunut myös Seppo Taalasmaan naisystävään Helena Kuulaan, mutta ihastus osoittautui yksipuoliseksi, kun Seppo ja Helena palasivat yhteen.

Rauni KoivukujaEdit

Yhtäkään vakavaa suhdetta ei syntynyt ennen kuin Ismo tapasi naispappi Rauni Koivukujan. Suhteesta tuli myrskyisä, mutta lopulta se johti kihlautumiseen. Rauni päätti kuitenkin lähteä lähetystyöhön Angolaan. Poissaolonsa aikana naisella oli syrjähyppy toisen miehen kanssa, ja hän lähetti postissa kihlasormuksen Ismolle Helsinkiin. Rauni tuli kuitenkin katumapäälle ja päätti yrittää uudestaan Ismon kanssa. Hän matkusti takaisin Suomeen estääkseen Ismoa saamasta tietää sormusjupakasta. Ismo ei vielä ollut saanut kirjettä ja oli iloinen Raunin paluusta. Tämä ilo kuitenkin päättyi lyhyeen, kun kirjekuori saapui perille, ja Ismo pääsi selville sen sisällöstä. Pari sai sovittua, mutta lopulta Ismo ei kestänyt sitä, että Rauni oli pettänyt häntä tummaihoisen kanssa. Ismo löi Raunia, jolloin Rauni sai tarpeekseen ja jätti Ismon. Suhdetta heikensi myös Ismon halu hankkia lapsia. Rauni oli entisessä avioliitossaan yrittänyt raskaaksi tuloa monta vuotta siinä onnistumatta, eikä hän halunnut käydä uudestaan läpi samoja pettymyksiä. Raunin lähdön jälkeen Ismo oli itsemurhan partaalla ja jätti lappusen, jossa kertoi aikeistaan riistää henkensä. Hän tasapainoili juuri sillankaiteella, kun Rauni ja Seppo saapuivat pelastamaan tilanteen. Myöhemmin Ismo uskoutui Sepolle, että itsemurhauhkailut olivat vain keino saada Rauni takaisin. Tässä tavoitteessa Ismo ei kuitenkaan onnistunut, vaan Rauni pakkasi tavaransa ja lähti lopullisesti miehen elämästä.

Jaana NieminenEdit

Raunin jälkeen Ismolla oli pitkähkö suhde taksikuski Jaana Niemisen kanssa. Tämä topakka nainen oli Ismon lailla yksinhuoltaja ja eronnut. He tapasivat ensimmäisen kerran talokauppojen merkeissä Raunin ollessa vielä mukana kuvioissa. Jaana halusi takaisin Helsinkiin ja Ismo maaseudun rauhaan aikeinaan perustaa perhe Raunin ja lastensa kanssa. Raunin lähdettyä Ismo vaati kauppoja peruttaviksi. Tähän ei asuntoonsa tyytyväinen Jaana suostunut. Toraisa alku eteni kuitenkin nopeasti toimivaksi suhteeksi, ja Ismo ja Jaana muuttivat yhteen. Rahan puutteessa Jaana poltti Ismon kosteusvaurioisen omakotitalon Keravalla vakuutuskorvausten toivossa. Rakkaus ja yhteiselämä kukoistivat, kunnes Jaana päätyi sänkyyn entisen miesystävänsä Jukka Salinin kanssa. Ismo ja Jaana erosivat, ja Jaana muutti Jukan kanssa Turkuun jättäen Pihlajakadun taakseen.

Pipsa TiilikainenEdit

Jaanan jälkeen Ismon rakkauselämä oli oikeastaan hiljaiseloa. Muutama ihastus ja suhde nuoren, liikunnallisen Pipsa Tiilikaisen kanssa hieman värittivät arkea, mutta mitään kestävää ei siitä huolimatta syntynyt. Energinen Pipsa osoittautui liian pirteäksi ja meneväksi Ismolle, joka ei halunnut myöntää kuntonsa ja terveytensä rapistumista. Nolostunut Ismo joutui lopulta kasvokkain totuuden kanssa: hän ei enää pysynyt nuoremman naisen vauhdissa mukana. Pipsa suhtautui asiaan lempeästi ja vakuutti Ismolle, ettei sillä ollut merkitystä. Suhde eteni hyvin, ja pian Pipsa halusi jo muuttaa yhteen. Tunteistaan epävarma Ismo ei ollut ollenkaan innostunut ajatuksesta, ja hänestä suhde eteni liian nopeasti. Pipsa oli kuitenkin sinnikäs ja jatkoi taivuttelua saaden aikaan myös tulosta; Ismo luovutti hänelle asuntonsa avaimen vain heittääkseen naisen kadulle ensimmäisen riidan jälkeen.

Tanja JääskeläinenEdit

Ismon rakkausrintamalla vaikutti lämpenevän Tanja Jääskeläisen saapuessa Pihlajakadun maisemiin. Hän herätti heti kättelyssä Ismon mielenkiinnon. Tanja oli kuitenkin aviossa Antti Jääskeläisen kanssa, joten Ismo joutui jarruttelemaan. Saatuaan selville Antin lukuisat pettämiset Tanja halusi miehestään eron.

Tanja oli surun murtama. Oman lapsen menetys tuntui jo olevan kestämätöntä, mutta Antti lisäsi entisen vaimonsa tuskaa tuomalla Rikun hautajaisiin uuden tyttöystävänsä Sirpan. Ismosta Tanja löysi ymmärtäväisen kuuntelijan ja empaattisen lohduttajan. Lapsen menetys yhdisti kumpaakin. Ismon ottaessa ensiaskeleen kohti romanttista suhdetta Tanja epäröi ja torjui miehen suudelman. Lopulta hän päätti antaa Ismolle tilaisuuden ja puolestaan suuteli tätä itse. Tämän suudelman myötä he aloittivat kunnollisen seurustelusuhteen, vaikka aluksi kuviota sotki myös torjuttu mies Ossi, joka oli rakastunut Tanjaan.

Pian Ismo kosi Tanjaa, ja he muuttivat yhteen. Ossi oli kuitenkin päättänyt tehdä lopun Tanjan ja Ismon liitosta, joten hän sai selville Ismon pelaamiset ja sen, miksi Ismo oli halunnut muuttaa yhteen: Ismo oli pelannut asuntonsa pokerissa. Ossi paljasti kaiken Tanjalle, ja Tanja uskoi kaiken heti Ossin näytettyä virallisen paperin asuntokaupasta. Tämän takia Tanja ajoi Ismon pois talostaan ja päätti suhteen.

Tanja kuitenkin huolestui Ismosta ja järkyttyi löytäessään hänet ulkoa teltasta. Tanja pyysi Ismon kotiinsa ja kertoi edelleen välittävänsä hänestä. Hetken heillä meni hyvin, kunnes Tanjan tytär Juulia saapui maisemiin ja saman katon alle. Ismo ei kestänyt tytön jatkuvaa ärsyttävää käytöstä ja löi tätä. Tanja hääti Ismon pois kodistaan. Sen jälkeen Ismo ja Tanja päättivät yrittää vielä kerran. Tanja kuitenkin oli pettänyt Ismoa Lassen kanssa. Tällä kertaa pari erosi lopullisesti.

Salla LaitelaEdit

Salla Laitela oli masentunut, koska kaikilla muilla tuntui menevän paremmin kuin hänellä. Ismo meni Sallan luo piristämään tätä. He nautiskelivat suklaata, pizzaa ja punaviiniä. Illan päätteeksi hieman humalainen Salla suuteli Ismoa. Ismon tunteet Sallaa kohtaan alkoivat herätä seuraavana päivänä, ja hän pyysi naisen ulos syömään. He lähtivät yhdessä kylpylään, jossa Ismo kertoi elämäntarinansa Sallalle. Salla ja Ismo kihlautuivat ja Ismon kosittua Sallaa he menivät avioituivat. Ilta tosin päättyi surkeasti, kun hääpaikkana toiminut kahvila Kentauri räjähti ja Sallan uskottiin kuolleen. Ismo suuteli Sallaa ruumishuoneella hyvästiksi, ja Salla ”heräsi” yllättäen henkiin. Pari aloitti yhteisen avioelämän, mutta suhteeseen tuli ongelmia Sallan mustasukkaisuuden myötä ja Ismo muutti läheiseen majataloon asumaan. Kun Salla itse petti Ismoa humalassa, mies ei voinut tätä hyväksyä ja ilmoitti haluavansa erota. Salla muutti eron seurauksena pois Helsingistä.

Leea LeivoEdit

Leea Leivo on osapuilleen Ismon ikäinen viehättävä rouva, jolla on oma kangasliike. Leea perusti sen miehensä Harrin kuoleman jälkeen. Leealla ja Ismolla oli pientä säpinää. Ismo kutsui Leean tupaantuliaisjuhliinsa. Sittemmin Leea ja Ismo suutelivat toisiaan hiihtoretkellä. Sen jälkeen Ismo jäi moottorikelkan alle. Sairaalassa Leean poika Esa paljasti Leealle Ismon väkivaltaisen menneisyyden. Kun Ismo kertoi Leealle epäilevänsä Esan ajaneen hänen ylitseen, Leea päätti jättää Ismon.

Liisa SaloEdit

Ismon perittyä Elsa Toiviolta suuren perinnön, mukaan kuviohin ilmestyi aiemmin kadonneeksi luultu Elsan tytär Liisa hakemaan omaa perintöosuuttaan. Riitaisan alun jälkeen Ismo ja Liisa päätyivät yhdessä kaupan lattialle romanttisiin hetkiin. Ismo ei kuitenkaan tiennyt, ettei Liisa ollut kiinnostunut hänestä vaan yritti edelleen saada Ismon osuuden äitinsä perinnöstä. Liisa kuitenkin rakastui Ismoon hiljattain, ja juuri kun hän oli varastanut rahat Ismolta, hän muutti mieltään ja palasi. Liisa ei ole oikeasti sukua Elsa Toiviolle. Ismo ja Liisa päätyivät yhteen ja saivat huollettavakseen Siru Honkasen, Liisa Toivion veljentyttären. Ismo ja Siru luulivat pitkään Salon olevan Toivio, mutta asia paljastui oikean Liisa Toivion ilmaantuessa Ismon luokse. Ismo menetti Liisan takia Sirun huoltajuuden, ja Siru joutui muuttamaan Kyyjärvelle. Ismo tutki salaa Liisan rikollista entistä elämää poliisi Antti Polvijärven kanssa tarkoituksenaan saada Liisa vankilaan. Ismo kuitenkin luopui suunnitelmasta ja alkoi elää sopusoinnussa Liisan kanssa, kunnes Liisa jätti Ismon syyttäen tätä aiheettomasti väkivallasta Severi Sievistä kohtaan. Ismo ja Liisa ovat myöhemmin palanneet yhteen ja Liisa kosi Ismoa. Ismon saatua tietää syövästään hän jätti Liisan alttarille valehdellen tälle ettei enää rakasta Liisaa.

TyöelämäEdit

Ismo on ehtinyt elämänsä aikana toimia monessa ammatissa ja kokeillut kestävyyttään monella eri alalla. Hän aloitti mainosalalla ja menestyi kekseliäiden ideoidensa ansiosta. Tämän rohkaisemana Ismo erosi työpaikastaan ja muutti Helsinkiin. Hän avasi Ismon valinta -pikkukaupan ja alkoi yksityisyrittäjäksi. Ismon valinta menestyi monta vuotta hyvin, kunnes kulmille tuli toinen halvempi kauppa, ja niin Ismo myi kauppansa tanskalaiselle Stellans-ketjulle. Vielä myynnin jälkeenkin hän yritti jatkaa kauppiaan uraansa toimimalla uudessa kaupassa myyjänä, mutta kyllästyi tähän nopeasti ja sopi työpaikkojen vaihdosta ystävänsä Seppo Taalasmaan kanssa. Seppo oli Pihlajakadun kiinteistöjen pitkäaikainen talonmies ja myös vaihtelun tarpeessa, joten pian Ismo nähtiin haravoimassa pihaa ja tekemässä muita "hanttihommia". Ismo palkkasi Taneli Halosen avukseen yhä lisääntyviin töihin. Talonmiehen homma ei kauan miellyttänyt Ismoa, kun hänelle tuli tilaisuus hakea töihin Snow Teamiin. Ismon vanhat markkinointialan taidot eivät olleet vuosien saatossa kadonneet, ja hän sai paikan leikiten huolimatta siitä, että kilpailijana oli firman entinen työntekijä Ossi Puolakka. Kun Ismo oli ollut jo vähän aikaa töissä, firman toimitusjohtaja Elina Taalasmaa muutti Tampereelle ja luovutti toimitusjohtajan paikan Ismolle. Ossi kiristi Ismoa saatuaan tietää hänen pelaamisestaan, ja Ismo ei voinut kiristettynä muuta kuin erota ja luovuttaa paikan Ossille. Ismo työskenteli hetken Sepon alaisuudessa Stellansissa ja jakeli ilmaislehtiä. Sepon vetäydyttyä kauppiaan toimesta Tanja Jääskeläinen osti kaupan ja nimitti Ismon sen myymälävastaavaksi. Pian Stellansiin otettiin töihin Noora Autio, joka oli ottaa lopputilin jo ensimmäisenä työpäivänään Ismon lapsellisen käytöksen takia. Tanja nimitti Nooran esimieheksi, ja Ismo jätti Stellansin väliaikaisesti.

Ismon valinta / StellansEdit

Ismon valinta oli kulmakauppa, jonka Ismo perusti muutettuaan Pihlajakadulle. Hän pyöritti sitä itse ja istui pitkää päivää tiskin takana. Usein apuna toimivat lapset Kalle ja Miia. Lapsien lennettyä pesästä ja katkaistua yhteyksiään Ismoon tämä joutui palkkaamaan avukseen Jaana Niemisen. Yhdessä he jatkoivat kaupanpitoa, ja mukaan tulivat myös Jaanan lapset Aamu ja Teemu. Teemu keksi hankkia Ismon valintaan tietokoneet internet-yhteyksineen. Ismo oli aluksi epäileväinen, mutta suostui Teemun luvattua vastata asiasta. Teemu sai potkut riitauduttuaan Miian kanssa ja paikalle palkattiin Aamu, joka hyödynsi työssään juuri veljeltään oppimiaan asioita. Kaupan ylläpito kävi kuitenkin yhä raskaammaksi. Lähistölle oli perustettu yhä useampia marketteja, jotka nyt vetivät asiakkaita halvoilla hinnoillaan ja suurella valikoimallaan. Ismo päätti pistää hanskat naulaan ja lopulta myi valintansa Stellans-kauppaketjulle. Jaanan kanssa seurustellessaan Ismo oli aikeissa vaihtaa nimen Jaanan valinnaksi, mutta omantunnontuskista pettämisensä vuoksi kärsinyt Jaana ei tähän suostunut. Myöhemmin kaupan omisti Tanja Jääskeläinen, ja kaupan työntekijöinä olivat Ismo ja Iiris Kaukovaara. Tanjan poistuttua sarjasta Ismosta tuli kauppias, mutta hän sai kuitenkin potkut unohtaessaan lukita kaupan oven lähtiessään Sepon kanssa konjakkipaukuille vuonna 2010.

Elsan Kulma / Ismon valintaEdit

Stellanssin lopetettua Ismo työskenteli hetken Talotaikureissa, kunnes tutustui eräällä työkeikalla lähikaupan omistajaan Elsa Toivioon. Ismon kävi sääliksi vanhaa Elsaa, joka piti yksin pientä kauppaa, joten Ismo tarjoutui kauppaan apulaiseksi. Elsa kuitenkin menehtyi pian ja oli juuri ennen kuolemaansa testamentannut koko omaisuutensa Ismolle. Lain mukaan osa perinnöstä kuului Elsan tyttärelle Liisalle. Ismo muutti Elsan kulma -nimisen kauppaliikkeen ensimmäisen kauppansa nimen mukaisesti Ismon valinnaksi.

Kauppa sai loppunsa, kun Onni Taalasmaa ja Siru Honkanen sekä heidän ystävänsä Iida Mustonen ja Janne Haukkala olivat pelaamassa kaupassa spiritismipeliä. Ennen heidän tuloansa Topi Nylund ja Sergei Kuula olivat kolkanneet Heidi Aaltosen tajuttomaksi ja teipanneet tämän kaupan takahuoneeseen varastaessaan pakettia, joka oli vahingossa joutunut Heidille. Kesken spiritismipelin Heidi tuli tajuihinsa ja päästi vaimean avunpyynnön. Tästä nuoret pelästyivät ja lähtivät kaupalta kaataen vahingossa kynttilän. Pian Jiri Viitamäki ja Niko Vainio näkivät Ismon valinnan palavan, ja Jiri pelasti tajuttoman Heidin kaupalta. Kaupan olisi voinut vielä korjata, mutta kiinteistön vuokraaja ei halunnut enää jatkaa sopimusta. Ainut asia, minkä Ismo pelasti kaupasta, oli veikkauspöytä, joka oli ollut Ismolla ensimmäisestä Ismon valinnasta lähtien.

R-kioskiEdit

Ismon valinnan tulipalon jälkeen Ismon elämänhalu ja mieliala olivat vaakalaudalla. Liisa Salon kävi Ismoa sääliksi ja hän halusi piristää miestä. Niinpä Liisa osti Ismolle R-kioskin, jossa myös Liisa aloitti työt. Myös vanha veikkauspöytä pääsi R-kioskiin. Liisa jotui kuitenkin myymään R-kioskin, koska hänen täytyi saada rahaa ex-miehelleen Mikael Salolle.

Majatalo AmandaEdit

Ismon menetettyä R-kioskin Helena palkkasi hänet Majatalo Amandaan töihin. Sinne hän järjesti karaoke-laitteet Isabellan vastustuksesta huolimatta. Lopulta Isabella suostui karaoke-iltaan, ja Helena pyysi Ismoa karaoke-isännäksi. Isabella oli myöntänyt saman pestin Ossille, joten Ismo ja Ossi päätyivät juontamaan illan yhdessä. He riitelivät jatkuvasti, mutta tästä Helena oli vain innoissaan, sillä Amandan asiakasmäärä lisääntyi paljon sen ansiosta. Ismo ja Ossi päättivät pistää pystyyn sivubisnekseksi oman duon nimeltä Duo Osmo. Kun Isabella lähti ulkomaille huhtikuussa 2014, kävi ilmi että Ismo omisti Isabellan osuuden Amandasta.

Duo OsmoEdit

Ismo ja Ossi pitivät yllä duoa nimeltä Duo Osmo. He palkkasivat managerin, ja keikkailivat pääasiassa Amandassa. Kun Ismo ja Ossi kerran olivat suunnitelleet keikkaillalle koreografian lauluesityksilleen, Liisa ja Kalle päätyivät koeyleisöksi. Heitä duon kompurointi vain huvitti, mistä Ismo ja Ossi ottivat pahasti nokkiinsa. Ismo loukkaantui siinä määrin, että ajautui jälleen riitoihin Kallen kanssa, ja oli jo vetäytymässä duosta. Liisan ja Ossin juonella isä ja poika saatiin jälleen väleihin, ja Ismo oli taas innokkaasti palaamassa duoon. Ossi kuitenkin kertoi hänelle, että heidän managerinsa oli huijannut heidän ansaitsemansa keikkarahat jä häipynyt. Yhtiössä, jossa Heka oli töissä kerrottiin ettei rahoja voida palauttaa, sillä sopimus Ismon, Ossin ja Hekan välillä ei noudattanut talon käytäntöjä. Toisin sanoen Duo Osmon pitäisi hoitaa sovitut keikat ilman palkkiota. Duo Osmo on julkaissut ”Parivaljakko”-singlen ja saaneet sen myötä suosiota. Singleä alettiin myydä vessapaperin kylkiäisenä ja fanit saivat tietoonsa Ismon väkivaltaisen menneisyyden. Ismo ja Ossi päättivät lopettaa Duo Osmon toiminnan.

TyyliEdit

Vapaa-ajallaan Ismo käyttää rentoja, käytännöllisiä vaatteita. Hänen yllään on nähty ainakin ruutupaitoja ja farkkuhousuja. Talonmiehen töitä tehdessään hän käytti usein tuulipukua. Entisessä työssään Snow Teamissa projektipäällikön oli pukeuduttava siististi, ja useimmiten Ismo nähtiin tyylikkäässä mustassa puvussa. Ismolla on lyhyt, vaaleanruskea kampaus.

AsuntoEdit

Ismo lapsineen asui ennen asunnossa B7, jossa asuvat nykyään Sieviset. Sisustusta on muutettu ajan kuluessa ja omistajien vaihtuessa. Ismon aikana asunnon sisustuksessa oli paljon maanläheisiä värejä, kuten ruskean eri sävyjä. Vanhahtava tyyli ei juuri muuttunut Jaana Niemisen muuttaessa asuntoon, mutta Sievisten myötä asunto koki suuren muodonmuutoksen. Muun muassa punainen sohva ja Marimekon unikkokuosinen televisiovastaanotin ovat heidän tuomiaan. Tapetitkin laitettiin vaihtoon, ja asunnosta tuli valoisampi sekä huomattavasti avaramman oloinen. Ismon aikaisen kodikkuuden on sanottu lähteneen sen mukana.

Ismo omisti myös omakotitalon Keravalla. Seuran puutteessa hän ei viihtynyt siellä kovin kauan. Hänen seuraava kotinsa oli Jaanan omistama Pihlajakadun asunto, jossa Ismo asui Jaanan perheen kanssa.

Ismon seuraava asunto, B3 oli varsin pieni. Keittiö ja olohuone olivat samassa tilassa. Varsinaista makuuhuonetta ei ollut, vaan Ismo nukkui alkovissa. Yksin elävällä Ismolla ei ollut tarvetta kuin välttämättömille tavaroille ja niinpä asunnossa oli oikeastaan vain perusasiat, kuten sohva ja ruokapöytä. Kellarin vanhan biljardipöydän Ismo pelasti asuntoonsa, jossa se vei paljon tilaa. Myöhemmin rahavaikeuksien vuoksi Ismo myi biljardipöydän hyvään hintaan. Peliriippuvainen Ismo pelasi asuntonsa ja suostutteli siksi Tanja Jääskeläisen yhteenmuuttoon. Ismo ehti asua hetken Tanjan luona, kunnes Ossi Puolakka paljasti Tanjalle Ismon pelaamiset, jolloin Tanja ajoi Ismon pois luotaan, ja Ismo pakeni Taalasmaille. Ikävä kyllä Ismo joutui muuttamaan Taalasmailta heidän saatua selville Ismon ryöstäneen heidän asuntonsa heidän ollessaan lomailemassa. Ismo joutui viettämään tämän jälkeen yönsä saunassa tai pankkiautomaatin suojissa. Hän yritti muuttaa asuntolaan huonoin tuloksin ja päätyi asumaan telttaan. Lopulta Tanja antoi Ismolle anteeksi, ja Ismo pääsi asumaan hänen luokseen, kunnes Ismo löi Juulia Autiota. Se oli Tanjalle liikaa, minkä jälkeen Ismo vietti pari yötä Stellansin lattialla.

Seuraava majapaikka oli taas Ismon alkuperäinen koti, jossa hän asui tällä kertaa Lasse ja Paula Sievisen kanssa, mutta joutui muuttamaan, kun hänen väkivaltainen taustansa tuli esiin. Ismo muutti kaksi kerrosta alemmaksi, Taalasmaiden luokse. Siellä hän eleli jonkun aikaa, mutta Noora Aution muuttaessa myös sinne Ismo joutui etsimään uuden kodin. Kukaan ei tosin halunnut vuokrata asuntoa Ismolle, koska tällä oli merkintä luottotiedoissa. Yllättäen Ismon kanssa ystävystynyt Helena Kuula ehdotti, että hän vuokraisi Ismolle asunnon Helsingin keskustasta. Ismon ihastuttua Salla Laitelaan hän muutti tämän luokse.

Ismon ja Sallan erottua ja Sallan myytyä asuntonsa, Ismo joutui palaamaan jälleen Taalasmaille. Ismo tutuistui ja ystävystyi vanhaan kauppiaaseen Elsa Toivioon, mutta Elsa menehtyi sydänkohtaukseen pian ystävyyssuhteen alun jälkeen. Elsa testamenttasi koko omaisuutensa Ismolle. Pian selvisi että Elsalla on tytär Liisa, joten perinnöstä kuului vain puolet Ismolle. Kaikki tosin luulivat ettei Elsalla ollut muuta omaisuutta kuin kauppa, kunnes Ismo löysi Elsan rahakätkön. Ismo olisi tahtonut pitää rahat, mutta Seppo Taalasmaa sai Ismon ymmärtämään sen olevan väärin. Perunkirjoituksessa Ismolle selvisi, että Elsan tallelokerossa oli teollisuusosakkeita, joiden arvo oli lähes kolme miljoonaa euroa, joista puolet siis oli Ismon. Ismo päätti sijoittaa rahat asuntoon ja osti Lahteen muuttaneiden Kaukovaarojen asunnon.

Ismon ja Liisan asunto koki vesivahingon ja Ismo ja Liisan muuttivatki väliaikaisesti Ismon ensimmäiseen asuntoon eli Sievisille Lasse Sievisen lähdettyä ulkomaille. Myöhemmin Severi Sievinen väitti Ismon hakanneen häntä Suomeen palannut Lasse heitti Ismon Pihalle ja Ismo muutti väliaikaisesti Majatalo Amandaan, josta taas Taalasmaille missä hän tällä hetkellä asuu.

Rooli sarjassaEdit

Alkuaikoina arvoissaan vanhoillinen Ismo tuli esille enemmän lastensa Miian ja Kallen juonikuvioiden kautta. Isänä hän oli ankara ja toisinaan väkivaltainen lapsiaan kohtaan. Hän oli rasistinen ja muukalaispelkoinen mies, jolle oman pojan homoseksuaalisuuden ja tyttären tekemän abortin hyväksyminen oli vaikeaa. Väkivaltaa hän ei epäröinyt käyttää, oli kyseessä sitten oma lapsi, avovaimo, tytärpuolen poikaystävä tai naisystävän tytär.

Ismo Laitelan hahmon kehittyminen lienee selkein koko sarjassa. Hän on vuosien varrella kypsynyt ja rauhoittunut, vaikka vieläkään hänen ei ole helppoa hyväksyä erilaisia ihmisiä. Hän on myös olkapää, jota vasten useat ovat vaikeina aikoina oppineet nojaamaan. Keskustelukumppanina Ismo on toiminut muun muassa pomolleen Elina Taalasmaalle ja ystävälleen Paula Lepistölle.

HenkilösuhteetEdit

Perhesuhteet

Romanttiset suhteetEdit

 • Eila Hirvonen: ensirakkaus
 • Kristiina Pohjonen: Liisa Laitela vaimo, jonka luuli kuolleen syöpään. Selvisi hengissä ja esiintyy nykyään nimellä Kristiina Pohjonen
 • Jaana Nieminen: avovaimo, joka petti Ismoa Jukka Salinin kanssa.
 • Rauni Koivukuja: Seurustelu johti kihlaukseen, joka kuitenkin purkautui Ismon väkivaltaisuuden ja mustasukkaisuuden seurauksena.
 • Maarit Salin: seksisuhde
 • Pipsa Tiilikainen: energinen nuori nainen osoittautui Ismolle liian kovaksi palaksi.
 • Tanja Jääskeläinen: hylkäsi Ismon kuultuaan tämän peliriippuvuudesta. Antoi anteeksi, mutta jätti jälleen Ismon lyötyä tämän tytärtä Juulia Autiota.
 • Paula Sievinen: ihastus, suudelmia vaihdettu: Ismo suuteli Paulaa tämän ollessa nukkumassa (tosin Paula oli silloin hereillä) ja Paula suuteli Ismoa myöhemmin takaisin. Paula väittää, että ystävät voivat suudella toisiaan.
 • Salla Laitela: vaimo vuosina 2009–2010
 • Liisa Salo: seurustelu johti kihlaukseen.
 • Helena Kuula: Yhden yön juttu Helenan erottua Seposta.

Vihamieliset suhteetEdit

 • Saku Salin: Miian on/off-poikaystävä ja Kallen paras kaveri ei nauttinut heti Ismon luottamusta muun muassa häirikkömaineensa ja homoepäilyn takia. Ennen Miian kuolemaa heidän välinsä paranivat.
 • Ken Ojala: Aamun poikaystävä ja Teemun koulukiusaaja. Hän rikkoi muun muassa Ismon valinnan ikkunan ja sotki kellarin seinät kun OVL oli pitänyt siellä kokouksen.
 • Kalle Laitela: Kallen homoseksuaalisuus järkytti Ismoa sen verran, että tämä heitti poikansa kadulle. Riitoja oli käyty sitä ennenkin, ja Ismo oli joskus vihapäissään lyönyt sekä Kallea että tämän sisarta Miiaa.
 • Aki Nikkinen: Ismolla oli erittäin huonot välit Akin kanssa tämän jouduttua syytteisiin Tyyne Puustisen murhasta. Ismo ei esimerkiksi antanut Akin ostaa Ismon valinnasta ja yritti saada Akin muuttamaan talosta. Tämä ei kuitenkaan onnistunut.
 • Kuisma Savolainen: Kallen ensimmäinen vakava poikaystävä ei miellyttänyt Ismoa homoutensa takia edes tämän pelastettua Ismon hengen.
 • Ossi Puolakka: Kun Ismo oli aikeissa muuttaa Maarit Salinin entiseen asuntoon, oli Ossi jo kerinnyt tehdä vuokrasopimuksen Maaritin kanssa. Tämä ärsytti Ismoa. Varsinaiset vihamielisyydet alkoivat, kun Ismo tuli Ossin tilalle toimitusjohtajaksi Snow Teamiin. Ossi hoiteli Ismon ulos Snow Teamista ja paljasti tämän peliriippuvuuden Tanjalle. Ossi on myös maannut Ismon naisystävän Tanjan kanssa, minkä kuultuaan Ismo yritti lyödä Ossia jääden tälle alakynteen. Kun Salla ja Ismo kutsuivat Sepon, Helenan, Jennin ja Ossin syömään Sallalle, Ossi vinoili Ismolle jatkuvasti. Samana iltana Aliasta pelatessa Ossi joutui Ismon pariksi. Ismo ei ollut kovin etevä Aliaksessa eikä ymmärtänyt heti Ossin sanaselityksiä. Ossi ärsytti Ismoa entisestään ja Ismolla meinasi mennä hermot. Ismon käydessä kuntosali Amaudeuksessa Ossi oli hänen personal trainerinsa. He kuitenkin päätyivät riitelemään toistensa taustoista jonka seurauksena Ismo löi Ossia ja Tuukka antoi Ismolle porttikiellon kuntosalille.
 • Kristo Päivinen: Raiskasi Tanjan. Ismo uhkaili Kristoa Stellans-kaupassa.
 • Juulia Autio: Tanjan tytär Juulia muutti Tanjan ja Ismon luo. Ismo tunsi jääneensä ulkopuoliseksi ja riitojen kautta lopulta löi Juuliaa.
 • Esa Leivo: Esa ei sietänyt Ismoa, joka vikitteli hänen äitiään Leeaa.