FANDOM


Isabella Bettina Holm (oikealta nimeltään Pirjo Luokkanen) on kuvitteelinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hän esiintyi sarjassa helmikuusta 2008 huhtikuuhun 2014.

Isabella on tiukka, leuhka, laskelmoiva ja ulkonäöstään huolehtiva nainen. Hän on ollut naimisissa liikemies Jarkko Peltosen kanssa, mutta suhde päättyi eroon. Isabellalla ja Jarkolla on poika, Miro Holm. Monacossa Jarkon kanssa asuessaan ja etelän elämään tottuneena Isabellan realiteettitaju heikentyi huomattavasti; tämä on käynyt ilmi esimerkiksi siitä, kuinka hän on pilkannut ja kohdellut alentavasti ”tavallisia duunari-ihmisiä”. Isabella ei koskaan pitänyt Oona Kivirantaa soveliaana tyttöystävänä pojalleen tämän sosioekonomisen statuksensa vuoksi. Hän osoitti avoimesti halveksuntansa Oonaa ja tämän perhettä kohtaan.

Isabellalla on myös pikkusisko Krista, joka on kuollut anoreksian aiheuttamaan sydänkohtaukseen sarjan ulkopuolella. Keväällä 2014 selvisi, että Isabella onkin oikealta nimeltään Pirjo. Hän oli köyhä nuorisokodissa asunut tyttö, joka sitemmin varasti oikean Isabella Holmin identiteetin ja omaisuuden tämän kuoltua vahingossa pudotessaan koskeen. Camilla oli oikean Isabellan ystävä, joka kiristi Pirjon maksamaan miljoona euroa siitä, että ei kertoisi totuutta kaikille. Pirjo lähti ulkomaille, kun ei suostunut maksamaan Camillalle.

Romanttiset suhteetEdit

KariEdit

Vaikka Isabella ei pitänyt poikansa Miron tyttöystävästä Oonasta, tälle kehittyi kuitenkin suhde Oonan isän Kari Taalasmaan kanssa. Pari piikitteli toisiaan, Isabella piti Karia alaluokkaisena duunarina ja Kari puolestaan Isabellaa hienostelevana diivana. Suhde alkoi edetä, kun Kari suuteli Isabellaa hississä, ja pian Isabella tajusi olevansa ihastunut Kariin. Myöhemmin he päätyivät jälleen samaan hissiin, jolloin Isabella suuteli Karia ja pysäytti hissin parin jatkaessa puuhiaan. Myöhemmin Isabella kutsui Karin luokseen ja he päätyivät harrastamaan seksiä. Suhde eteni salasuhteena heidän esittäessä julkisesti olevansa riidoissa. Talon nuorison tekemän kauhuelokuvan ensi-illassa valkokankaalle heijastettiin sekaannuksen johdosta Karin ja Isabellan kuvaama seksivideo, jolloin suhde paljastui kaikille. Pian Isabella ja Kari aloittivat julkisen suhteen, joka kuitenkin päättyi syksyllä 2009.

SebastianEdit

Isabella ja Helena Kuula hankkivat Kentaurin räjähdyksen jälkeen ränsistyneen majatalon ja kunnostivat sen. Majatalon avajaisissa Isabella tutustui Helenan poikaan, Sebastian Vuorelaan. Suhde eteni seurusteluksi, mutta suhde oli myrskyisä. Parin välille aiheutti kipinöitä Sebastianin lemmikkikäärme Ritva sekä Sebastianin entisen tyttöystävän Cindyn muuttaminen samaan rappuun.

Sebastian ajautui hämärähommiin ja joutui ahdingossaan lavastamaan kuolemansa. Isabella suri Sebastiania, mutta löysi uuden lohduttajan Sebastianin veljestä, Sergeistä. Suhde päättyi, sillä Isabella haikaili edelleen Sebastiania, eikä tilannetta helpottanut Sebastianin paluu ja uuden lapsen syntymä.

Sebastianin Maria-vaimon kuoleman jälkeen Isabellalla ja Sebastianilla on ollut seksisuhde, jonka paljastumisen jälkeen he alkoivat seurustella. Myöhemmin he suunnittelivat häitä, mutta häät olivat vain huijausta Sebastianilta, sillä hän oli kuullut totuuden Marian yliajosta. Sebastian sanoi alttarilla kieltävästi ja soitti hääväelle Isabellalta saamansa ääniviestin, jossa Isabella tunnusti yliajon. Seremonian jälkeen Isabella luovutetaan poliisille ja hän joutuu vamkilaan. Sabastian käy aika ajoin vankilassa Isabellan luona ja paljastaa myös että tunteet heidän välillään ovat aina olleet todellisia, ainakin hänen osaltaan. Myöhemmin Isabella pääsee pois vankilasta.

Taistellessaan O.J. puolesta, Isabella ja Sebastian lähenevät ja muuttavat saman katon alle. O.J. nimi muutetaan Oliver Vuorelaksi ja heistä tulee vihdoinkin perhe. Isabella huomaa että välittää Sebastianista vieläkin, kaikesta huolimatta ja yrittää saada häntä itselleen. Sebastian on aluksi epäileväinen, mutta lähiaikoina on osottanut samoja tunteita Isabellaa kohtaan ja he lähenivät uudelleen. Myöhemmin Sebastian kosi Isabellaa, mutta aluksi Isabella ei voinut antaa anteeksi edellisiä häitä, jossa joutui nöyryytetyksi, mutta myöhemmin antoi anteeksi.

AnttiEdit

Isabellalla oli yhden illan juttu Antti Polvijärven kanssa, mikä paljastui Sebastianille ja Katariina Mäkelälle. Tämäkin suhde eteni lopulta seurusteluksi ja Antti joutui muuttamaan Isabellan luokse, koska Sergei oli lavastanut Antin raiskaajaksi ja Ossi oli heittänyt tämän pihalle asunnostaan.

Antti sai työtarjouksen Hollannista, jonka hän aikoi ottaa vastaan vain jos Isabella muuttaisi hänen kanssaan sinne. Isabella oli aluksi epäröivä, mutta Helenan järjestämällä illallisella Amandassa hän muutti mieltään – tosin vain siksi, että oli katkera Sebastianin ja Katariinan suhteesta. Kun Sebastianin ja Isabellan jo jonkin aikaa jatkunut seksisuhde paljastui Antille, jätti tämä Isabellan ja lähti yksin Haagiin.

LapsetEdit

Isabellalla on yksi lapsi avioliitostaan Jarkko Peltosen kanssa, jo täysi-ikäinen Miro. Isabella sai pojan ollessaan vasta 17-vuotias, eikä koskaan oikein sopeutunut äidin rooliin. Miro opiskeli pitkään lontoolaisessa yksityiskoulussa, mutta maksamattomien lukukausimaksujen vuoksi poika heitettiin koulusta ulos ja Miro joutui muuttamaan Suomeen Isabellan luokse. Isabella joutui jälleen opettelemaan äidinroolia, siinä kuitenkaan erityisen hyvin onnistumatta. Äidin ja pojan välille aiheutti harmia etenkin Miron tyttöystävä Oona, joka ei ollut Isabellan mielestä tarpeeksi tasokasta seuraa pojalleen.

Valeraskaus, Alexander ja OliverEdit

Pian Sebastianin lavastetun kuoleman jälkeen Isabella menetti Helenalle osuutensa Amandasta. Ystävänsä Liisa Salon avustuksella Isabella keksi, että hän esittäisi odottavansa Sebastianin lasta, jotta Helena heltyisi ja antaisi Isabellalle takaisin hänen osuutensa Amandasta. Isabella onnistui valeraskaudessaan ja jopa kävi Helenan kanssa 4D-ultrassa. Isabella antoi sairaanhoitajalle Heli Sieviseltä varastamansa ultraäänivideon, jotta voisi näyttää Helenalle ”vauvaa”. Ultraäänessä näkyi pieni poikavauva, vaikka Isabellan tietämättä hoitaja ei käyttänyt varastettua videota, vaan suoraa kuvaa Isabellan omasta kohdusta.

Kevään 2011 viimeisessä jaksossa Isabellan valeraskaus paljastui Helenalle ja Sebastianille. Isabellan tehdessä lähtöä Taalasmailta, alkoi häntä supistaa. Lapsiveden tullessa myös Isabella tajusi olevansa oikeasti raskaana. Syksyn 2011 ensimmäisessä jaksossa Isabella synnytti poikavauvan. Sebastian suostui isyystesteihin, jotka todistivat Sebastianin olevan vastasyntyneen isä. Ossi Puolakan jättämä katkeroitunut Jenni Vainio vaihtoi sairaalassa vastasyntyneen Alexander Holmin sekä juuri syntyneen Ossin ja Cindy Rintalan poikavauva Ossi Junior Puolakan keskenään. Ossin ja Cindyn biologinen lapsi, mutta Isabellan ja Sebastianin kasvattama Alexander menehtyi aortta-aneurysmaan.

Isabellalla alkoi ilmetä Alexanderin kuolemasta johtuvia masennuksen oireita. Hänen asuntonsa oli huonossa kunnossa, ja pian hän vaelteli kaupungilla psykoosissa, joutuen melkein raiskauden uhriksi. Isabella joutui sairaalahoitoon.

Ossi ja Cindy lähtivät karkumatkalle lahkoon OJ mukanaan, kun Isabella ja Sebastian olivat saaneet tietää OJ:n olevan heidän lapsensa. Heidät löydettiin kuitenkin lahkosta, ja pian OJ palautettiin Isabellalle ja Sebastianille. Isabella vaihtoi Ossi-Juniorin nimeksi Oliver Vuorelan.

Marian yliajo ja seurauksetEdit

Yhä Sebastiania rakastanut Isabella oli katkera, sillä Sebastian oli alkanut valekuolemansa aikana seurustelemaan Maria Mustosen kanssa. Sebastianin ja Marian suhteen edetessä avioliitoksi, oli Isabella surun murtama. Sebastianin ja Marian onni ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Maria joutui auton yliajamaksi heti parin hääyönä.

Alexanderin kuoleman jälkeisessä psykoosissa ollut Isabella pyysi Helenalta ”apua”, jolloin hän johdatti Helenan Marian onnettomuuspaikalle. Helena tajusi Isabellan ajaneen Marian yli (mikä pitkän kooman jälkeen johti Marian armokuolemaan). Isabellan psykoottinen tila hävisi pian tunnustuksen jälkeen. Helena lupasi salata Isabellan tunnustuksen, mikäli tämä pysyy erossa Sebastianista.

Kun Seppo Taalasmaa oli yrittänyt itsemurhaa ”syyllisyytensä” takia ja kertonut Helenalle ”totuuden”, Helena käski Isabellan mennä tunnustamaan Marian yliajon poliisille. Isabellan kieltäytessä, Helena uhkasi mennä tunnustamaan Isabellan teot, mutta Isabella löysi Sepon tekemän tunnustuskirjeen ja kiristi sen avulla Helenaa olemaan vaiti. Sepon saadessa tietää Isabellan osuudesta Marian yliajoon, päätti tämä mennä kertomaan totuuden poliiseille. Isabellaa vastaan ei kuitenkaan löytynyt todisteita ja Isabella vapautettiin.

Duo Osmon musiikkivideon kuvauksissa Isabella kaatoi tarkoituksella kuohuviiniä Sepon lasiin, vaikka Helena käski tätä laittaa Sepolle mehua. Antabus-kuurilla olleen Sepon sydän pysähtyi, mutta Isabellan defibrillaattorilla antama elvytys pelastivat Sepon hengen. Helena sai selville Isabellan kaataneen Sepon lasiin tarkoituksella alkoholia ja uhkasi kertoa Sebastianille totuuden Mariasta. Isabella kertoi itse totuuden Marian yliajosta ennen Helenaa ja sanoi sen olleen vahinko. Sebastian lähti maasta, mutta palasi takaisin ja antoi Isabellalle anteeksi. He alkoivat seurustella, ja pian he suunnittelivat häitä. Isabella oli pyytänyt Liisaa kaasokseen, mutta pyysi Helenaa, kun tiesi että Helena pysyisi hänen lähellään vaikka tämä ei haluaisi. Alttarilla Sebastian vastasi kieltävästi ja ilmoitti hääväelle Isabellan ajaneen Marian yli. Todistusaineistoksi Sebastian soitti Isabellalta saamansa ääniviestin, jossa Isabella tunnustaa yliajon. Isabella juoksi ulos kirkosta suoraan poliisipiiritykseen, ja hänet vietiin vankilaan. Myöhemmin Isabella onnistui pääsemään vapaaksi.

Lento-onnettomuusEdit

Isabella, Sebastian, Peppi ja Sergei kaapattiin lentokoneeseen, jolla Seppo ja Helena olivat matkustamassa palkintomatkalle Havajille. Seppo löysi kaapatut koneen takaosasta ja kuusikko tajusi Heiskasen olevan kaiken takana tämän lähetettyä heille videon jossa hän kertoo kostavansa äitinsä kuoleman. Kun lentokoneen kapteeni kuoli Heiskasen myrkyttämään ruokaan, Helena ohjasi lentokonetta ja yritti laskeutua turvallisesti maahan. Kone syöksyi Siperiaan.

Erämaasta Sebastian, Isabella, Sergei ja Peppi löysivät mökin ja tajusivat laskeutuneensa Siperiaan. Kadoksissa ollut Helena löysi muut, mutta Seppo oli edelleen kateissa.

Viisikko joutui koville, kun mökistä aiemmin löytyneet säilykeruoat loppuivat eikä apua näyttänyt tulevan. Epätoivoinen Sergei heitti ilmoille ajatuksen kuolleen lentäjän syömisestä, mutta Sebastiania lukuunottamatta idea ei saanut muilta kannatusta. Isabellalla ja Helenalla oli kinaa Isabellan syyttäessä Helenaa heidän Siperiaan joutumisestaan.

Yhtäkkiä mökin ylle ilmestyi helikopteri ja Kuulat luulivat jo pääsevänsä kotiin, kunnes helikopterin ohjaajaksi paljastuikin Heiskanen. Hän uhkasi tappaa Kuulat ja Isabellan ärsytettyä tätä, Heiskasen Isabellalle tarkoitettu luoti osui Sebastianin selkään.

Heiskasen uhatessa muita aseella, Peppi synnytti tyttövauvan. Synnytyksen jälkeen Heiskanen sitoi Kuulat uhaten polttaa nämä elävältä ja otti Pepin vauvan sanoen kasvattavansa tämän omanaan. Viime hetkellä muut löytänyt Seppo ampui Heiskasen ja Kuulat saivat hälytettyä apua Heiskasen satelliittipuhelimella.

Sebastian pääsi hoitoon ampumahaavansa takia ja muiden jo palattua Helsinkiin, Isabella jäi Sebastianin tueksi Venäjälle sairaalaan.

Lopulta Isabella palasi Pihlajakadulle vaatimaan Cindylle ja Ossille sijoitettua Oliveria takaisin itselleen.

Nimi onkin Pirjo ja poistuminenEdit

Isabella tapasi rapussa vanhan tutun Camilla Mustavaaran. Paljastui, että Isabellan nimi olikin oikeasti Pirjo Luokkanen. Camilla kertoi Pirjolle, että hänen pitää antaa Camillalle rahaa tai muuten hän soittaa poliiseille. Sebastian aikoi kosia Isabellaa. Ennen häitä, Isabella kertoi Camillalle, että lähtee pois Helsingistä. Camilla tuli kirkkoon kertomaan Sebastianille Isabellan lähteneen ja kertoi, että Isabellan nimi on Pirjo.