FANDOM


Heli Anastasia Sievinen on Sannamaija Pekkarisen näyttelemä fiktiivinen henkilö saippuasarjassa Salatut elämät. Hän on ollut sarjassa vuosina 2004–2007, 2009–2011 ja huhtikuussa 2012. Heli saapui Katri-siskonsa kanssa sarjaan vierailemaan huhtikuussa 2012 Paulan ja Lassen polttareihin ja häihin. Polttareiden ja häiden jälkeen hän lähti Katrin kanssa takaisin Vaasaan.

Perhe Edit

Heli on Sievisten perheen keskimmäinen lapsi. Helin vanhemmat ovat Lasse ja Paula. Hänellä on kaksi siskoa, edesmennyt pikkusisko Annika ja isosisko Katri. Helillä on myös velipuolet Jiri Viitamäki ja Severi Lepistö.

Opiskelu Edit

Heli on älykäs ja vastuuntuntoinen tyttö. Hän on aina ollut hyvä oppilas ja menestynyt opinnoissaan. Heli valmistui ylioppilaaksi keväällä ja aloitti opinnot Helsingin yliopistossa ja jatkoi opintojaan myöhemmin Pariisissa. Tällä hetkellä Helin opinnot ovat kesken, sillä Heli palasi takaisin Suomeen eikä ole varma, jatkaako opiskelua vai ei.

Rakkaussuhteet Edit

Heli seurusteli aluksi Sauli Kivirannan kanssa, mutta Heli tajusikin kiinnostuneensa saman sukupuolen edustajista. Ihastuttuaan opettajaansa Teresa Ala-Uotilaan, hän tajusi olevansa lesbo. Heli ja Teresa aloittivat suhteen, jota vaikeuttivat Teresan koulusta saamat lähtöpassit, Helin äidin negatiivinen suhtautuminen sekä Teresan entisen tyttöystävän palaaminen takaisin kuvioihin. Pari erosi. Heli aloitti opiskelut yliopistossa, jossa hän ei aluksi tullut toimeen opettajansa Taru Saariston kanssa, mutta alkoikin seurustella hänen kanssaan. Suhde oli aikanaan tauolla Tarun entisten kumppaneiden vuoksi. Pari kuitenkin palasi yhteen, ja he muuttivat yhdessä Ranskaan.

Ranskassa asuessaan Heli jätti tyttöystävänsä Tarun rakastuttuaan Iiris Kaukovaaraan. Iiris ja Heli olivat rakastavaisia, kunnes Iiris lähti Pariisista takaisin Suomeen ilmoittamatta siitä Helille yhtään mitään. Kun myöhemmin Helikin palasi takaisin Helsinkiin, he tapasivat sattumalta Pihlajakadun rappukäytävässä. Heli oli vihainen, kun Iiris ei ollut kertonut hänelle, että hänellä on perhe. Myöhemmin pari päätyi jonkinlaiseen sopuun ja lupasivat pitää suhteensa salassa. Helillä oli kuitenkin edelleen tunteita Iiristä kohtaan. Myöhemmin Heli rakastui Sonya Fadigaan, joka tuli Afrikasta Suomeen tutustumaan Routaketo Oy:n toimintaan. Suhde toimi hyvin, mutta kun Sonya kuuli Helin vauvakuumeesta ja raskaudesta, hän päätti lähteä takaisin kotimaahansa Senegaliin, sillä hän ei ollut vielä valmis perustamaan perhettä.

Sonyan jälkeen Heli keskittyi vain lapsen hankkimiseen ja päätti unohtaa naiset. Jiri kuitenkin sai raahattua Helin baariin etsimään seuraa. Ilta ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja pettynyt Heli lähti taksilla kotiin. Taksikuskina ollut Kiia Hyvönen ihastui Heliin ja pyysi tätä heti treffeille. Heli ei kuitenkaan suostunut, mutta sai tilaisuuden tavata Kiia uudestaan unohdettuaan sateenvarjonsa Kiian taksiin. Pari päätti sopia treffit. Taidenäyttelyssä Kiia sai mystisen puhelun Hanneleelta ja Heli päätteli Kiian olevan varattu. Pian kuitenkin selvisi, että Hannele oli Kiian Anniina-tyttären lapsenvahti. Heli kuitenkin halusi keskittyä lapsen saamiseen ja pari päätti pysyä ystävinä. Adoption peruunnuttua Heli haki lohtua Kiian luota ja pari päätyi sänkyyn. Heli oli kuitenkin edelleen muuttamassa Vaasaan ja pari erosi. Helin ollessa lähdössä lentokentälle, Pihlajakadulle tulleen taksin kuljettaja olikin Kiia, joka lupautui kuljettamaan Helin perille saakka. Keväällä 2012 esitetyissä jaksoissa Helin vieraillessa Pihlajakadulla hän kertoi menneensä Kiian kanssa kihloihin.

Halu tulla äidiksi Edit

Helillä oli kova halu tulla äidiksi ja päätyikin keinohedelmöitykseen. Pian toive täyttyi ja Heli tuli raskaaksi. Sonya ei kuitenkaan ollut valmis perustamaan perhettä Helin kanssa ja Sonya päätti jättää Helin ja lähti vähin äänin kotimaahansa Senegaliin. Pettynyt Heli jatkoi vauvan odotusta. Neuvolakäynnin yhteydessä kuitenkin selvisi, että Helin raskaus olikin kohdun ulkopuolinen, eikä Helillä ollut tällä kertaa mahdollisuutta tulla äidiksi. Murheen murtama Heli päätti jättää toiveen äidiksi tulemisesta. Pian Heli kuitenkin sai idean adoptoimisesta ja kuulikin, että hänen ystävänsä Cindy Rintala oli raskaana ja aikoi antaa lapsen adoptioon. Cindy ja Heli tekivät sopimuksen, että Cindy antaa lapsen Helille sen synnyttyä. Cindyn äidinvaistot kuitenkin heräsivät odotuksen aikana ja hän päätti perua adoption. Heli joutui pettymään taas. Hän oli kuitenkin ehtinyt jo hankkia uuden työpaikan Vaasasta ja päätti muuttaa joka tapauksessa sinne, sillä ei olisi kestänyt katsoa vierestä kuinka Cindy kasvattaa lasta.

Paluu keväällä 2012 Edit

Heli tuli vierailulle Katri-siskonsa kanssa Paulan ja Lassen polttareihin keväällä 2012. Heli kertoi myös, että hän oli mennyt Kiia Hyvösen kanssa kihloihin.