FANDOM


Elina Marjaana ”Lellu” Taalasmaa (ent. Ekholm, o.s. Taalasmaa) on Sanna Luostarisen esittämä kuvitteelinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hahmo oli mukana sarjassa vuosina 1999–2008.

TyöelämäEdit

Elina on kolmekymppinen nainen ja koulutukseltaan kokki. Aikoinaan hänen suurin haaveensa oli perustaa oma ravintola. Pian valmistumisensa jälkeen, ollessaan vähän päälle parikymppinen, hän pääsi töihin Markus Ekholmin ja Aki Nikkisen omistamaan Barbaariin. Lopulta Elina osti osan ravintolan osuudesta Markukselta. Vasta Akin myytyä hänelle oman osuutensa markalla, pääsi hän kunnolla johtamaan paikkaa.

Tällä välin oli Markus avannut yökerho Geelin. Uuden yökerhon perustaminen tuotti suurta stressiä miehelle, joka alkoi käyttää huumausaineita. Huumekoukussa oleva Markus kosi Elinaa, joka vastasi epäröinnin jälkeen myöntävästi. Häitä tanssittiin, mutta sairauskohtauksen saanut Markus kuoli lentokoneeseen häämatkan alussa. Murtunut Elina peri Geelin, mutta huomasi yllätyksekseen Camilla Mustavaaran omistavan osan yökerhosta. Geelin alettua tuottaa tappiota ja jouduttua remonttiin luopui Elina paikasta.

Barbaari puolestaan myytiin Ken Ojalalle, ravintolan entiselle tarjoilijalle, joka muutti paikan nimeksi Kentauri. Ken puolestaan myi ravintolan eteenpäin, joka siirtyi Irma Halosen ja Jenni Vainion omistukseen. Jenni osti Irman ulos kahvilasta ja myöhemmin Jenni myi Irman osuuden Isabella Holmille.

Perittyään isoäitinsä Selma Viljasen päätti Elina sijoittaa rahat ja osti Snow Team -nimisen yrityksen. Myöhemmin Elina myi Snow Teamin ja muutti Tampereelle.

IsyyskysymysEdit

Monien vuosien jälkeen paljastui, että Elinan oikea isä ei ollutkaan Seppo Taalasmaa, vaan Ullan nuoruudenrakkaus ja kihlattu Martti Viljanen. Martti oli jo kuollut Elinan saadessa asian selville. Hänen onnistui kuitenkin saada yhteys isänsä äitiin Selma Viljaseen. Tämä oli hyvin sairas ja kuolikin pian kohtaamisen jälkeen jättäen Elinalle varsin suuren perinnön. Ennen paljastusta Elina oli seurustellut hetken aikaa Martti Viljasen pojan Juhan kanssa. Tämän paljastuttua hänen velipuolekseen suhde katkesi.

PerheEdit

Elina Taalasmaa on Ulla Taalasmaan ja Martti Viljasen tytär. Elina pitää kuitenkin kasvatti-isäänsä Seppo Taalasmaata oikeana isänään. Elina on Kari Taalasmaan pikkusisko. Hän on myös Oonan, veljensä Karin ja Laura Kivirannan tyttären täti.

IsäEdit

Pääartikkeli: Martti Viljanen
Pääartikkeli: Seppo Taalasmaa (isäpuoli)

Äiti

Pääartikkeli: Ulla Taalasmaa

SisaruksetEdit

Pääartikkeli: Kari Taalasmaa (velipuoli)
Pääartikkeli: Juha Viljanen (velipuoli)

LapsetEdit

Pääartikkeli: Onni Tale Taalasmaa

Sisarusten lapsetEdit

Pääartikkeli: Oona Kiviranta 

Romanttiset suhteetEdit

Elina on ollut romanttisissa suhteissa muun muassa Aleksi SalininDaniel Ojalan, Jasu Taavitsaisen ja Markus Ekholmin kanssa. Markuksen kanssa he päätyivät alttarille asti, mutta pahasti huumausaineisiin riippuvainen Markus kuoli lentokoneessa sairauskohtaukseen. He olivat hänen kuolemansa aikaan lähdössä häämatkalle Italiaan.

Elinalla oli yhden illan juttu Ossi Puolakan kanssa, jonka hän oli lahjonut siittämään hänelle lapsen. Ossi paljastui kyvyttömäksi siittämään jälkeläisiä ja yritti salata asian Elinalta. Ossin ja Elinan välit tulehtuivat pitkäksi aikaa totuuden paljastuttua Elinalle.

Yhden yön suhde naimisissa olevan Tuomon kanssa saattoi Elinan raskaaksi. Elina synnytti Tampereella poikavauvan, jolle antoi nimeksi Onni Taalasmaa. Syksyllä 2007 Elina alkoi seurustella Ossin kanssa, mutta Ossi ei ollut valmis elämään perhe-elämää, joten he erosivat. Nykyisin Elina seurustelee Tuomon kanssa ja rakkaus näyttää ainakin tällä kertaa kukoistavan, sillä Tuomo kosi Elinaa. Tuomo ja Elina muuttivat Tampereelle yhdessä Onni-vauvansa kanssa. Vuonna 2011 Onni kuitenkin muutti isoisänsä Sepon ja tämän vaimon Helenan luokse Pihlajakadulle, kun hänen vanhempansa muuttivat Göteborgiin.

PuolisotEdit

Pääartikkeli: Tuomo Tervajoki (Avioliitto, yhteinen lapsi; Onni Taalasmaa

Muut suhteetEdit

Pääartikkeli: Aleksi Salin (Suhde, päättynyt)
Pääartikkeli: Markus Ekholm (Suhde, päättynyt)
Pääartikkeli: Daniel Ojala (Suhde, päättynyt)
Pääartikkeli: Jasu Taavitsainen (Suhde, päättynyt)
Pääartikkeli: Ossi Puolakka (Suhde, päättynyt)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.